Verminder stress.

Krijg meer stem-energie!

Maak afspraak

Andere trainingen voor je stem en spraak

 

 

Vrije STEM methode – Relax your Voice: Krijg een ontspannen stem waarmee relaxt gesproken en gezongen kan worden. Deze populaire methode, ook wel Lax Vox/bubbelen genoemd, zorgt voor een makkelijke ontspanning en balans van je stem. Dit is individueel te leren of in een groep van bijvoorbeeld zangers in een koor, die deze methode kunnen gebruiken als warming-up, cooling down en zangtraining. De stem klinkt vrijer en ontspannen en je bereik wordt groter. Leer bubbelen in 1 individuele sessie. Investering €75 excl. BTW inclusief slang en hand-out.

De workshop bubbelen voor zangers vindt meestal plaats op locatie van bijvoorbeeld het koor. De duur is 1 uur en je leert met het koor hoe je je stem kan opwarmen en trainen om te zingen met heldere stem. De investering is op aanvraag, deze is afhankelijk van de grootte van de groep en ca. €10-€15 per persoon excl. BTW bij 10-30 personen, inclusief slang en hand-out.

De workshop voor logopedisten heb ik vaak gegeven aan kwaliteitskringen. Deze workshop van 2 uur behandelt alle stappen die de zangers ook leren maar gaat een stap verder. Je leert theorie en waarop je moet letten bij je cliënten dus de do’s en don’ts. Bijvoorbeeld: wat is de juiste houding, wat als de wangen niet meebubbelen en hoe gaat de transfer naar de gewone spraak en hoe combineer ik dit met andere oefeningen enz. De investering hangt samen met de groepsgrootte en afstand en is ca. €35 excl. BTW per persoon incl. slang en hand-out.

STEMlogopedie: STEMbehandeling waarbij ik volgens de methode STEM met jou aan je stem werk om een gezonde stem te krijgen. Bij hese of scorre stem, snel vermoeide stem. Een brok in de keel, ademtekort, verlamde stemband, poliep, knobbels enz. Hiervoor is een verwijzing van een (KNO)arts nodig. Een groot deel van de behandelingen wordt vergoed door de zorgverzekeraar als het eigen risico op is. Gemiddeld zijn er 6-10 sessies nodig, afhankelijk van de ernst van de klacht.

Praktijk in VOLENDAM, HEEMSKERK en LIMMEN.

 

Vocal Massage: Door het stretchen, rekken en masseren van de spieren van de nek, hals, schouders en mondbodem ontspannen de spieren waardoor de stem vrijer kan gaan klinken. Ik ben opgeleid en gecertificeerd om deze techniek, die officieel Manuele Facilitatie van de Larynx heet, uit te voeren. De stem gaat minder gespannen klinken en heesheid neemt af. Ademen en slikken gaat makkelijker. Het gevoel dat er iets in de keel zit, ook globusgevoel genoemd, verdwijnt. Deze massage is ook heel geschikt voor sprekers en zangers in de week voor een optreden. Een Vocal Massage maakt deel uit van de sessies zoals genoemd bij STEMcoaching.

Een Vocal Massage kan ook los geboekt worden. Investering per sessie €40 excl. BTW. Bij een 5-rittenkaart die onbeperkt geldig is betaal je vooraf €180 excl. BTW.

Bedrijven of scholen kunnen op hun locatie een halve of hele dag Vocal Massage boeken voor hun werknemers die intensief hun stem gebruiken. Investering op aanvraag.

Uitspraaktraining: Je kan werken aan je uitspraak als je bijvoorbeeld een accent af wil leren. Dit kan zijn omdat je niet goed verstaanbaar bent, omdat je een niet Nederlandse afkomst hebt of omdat het nodig is voor je werk. Deze sessies duren 45 minuten en worden niet vergoed. De investering in 2019 is €65 per keer.

STEMworkshop: Workshop van 1 of 2 uur voor scholen of bedrijven waarin De Vrije stemmethode en diverse preventieve stemoefeningen worden aangeleerd. Prijs op aanvraag.

Fijne workshop aan het begin van het jaar om stemklachten te voorkomen.

Duidelijk verhaal met humor en erg leerzaam.

Veilige sfeer om met elkaar te oefenen.

Fijn dat je oefeningen en tips voor thuis gaf.

Fijne eenvoudige oefeningen. Je ervaart direct verschil.

Theorie afgewisseld met oefeningen doen was heel prettig.

Leerkrachten van Basisschool De Plataan, Velsen Noord

Mooi verhaal vanuit jezelf. Dat gaf herkenning en raakte.

Fijn om actief verschillende stemmen te kunnen oefenen.

Leuke enthousiaste workshop. Je brengt je passie echt over waardoor ik nieuwsgierig word naar je training.

Prachtige boodschap (zoek je passie) kwam binnen! Inspirerend.

Ik word blij van je enthousiasme.

Duidelijk, helder, direct, actief, praktisch, grappig en inspirerend.

Erg levendig en knap en gedurfd hoe je alle verschillende stemmen laat horen.

Goed in je energie, mooie stem.

Authentiek, interactief, je zet mensen aan.

Deelnemers Workshop "Laat je stem klinken zoals jij wil overkomen".

Scream Academy Congres

STEMtraining voor logopedisten

 

 

Leer hoe je snel en effectief je stemcliënten kan behandelen, in een groep logopedisten:

  • Wil je nieuwe stemtechnieken leren om in te zetten in je logopedische behandeling?
  • Werk je al jaren of juist pas kort of weinig met stemcliënten en ben je op zoek naar leuke uitdagende oefeningen om vlot een verandering in de stem te krijgen?
  • Besef je dat werken met de stem niet los te zien is van de mind en zoek je naar oefeningen om Mindfulness te kunnen combineren in de behandeling of zelf toe te passen?
  • Wil je werken aan je eigen stem en stijl?
  • Vind je het leuk om praktisch met collega’s te oefenen met je eigen stem?
  • Ben je benieuwd hoe ik in mijn behandelingen werk?
  • Door zelf te ervaren hoe je je stem kan veranderen kan je je cliënt beter helpen. Spreekt dit jou aan?


Dan is deze training bedoeld voor jou: STEM: Stijl Techniek Energie Mind

STEM is een praktische driedaagse training voor logopedisten. Aan de hand van de 4 pijlers van STEM krijg je een kader, waarbinnen je stemgebruik en stemgeluid kan analyseren en veranderen. Dit leer je aan de hand van concrete oefeningen die je eerst zelf ervaart en daarna leert overbrengen.

STIJL In deze training leer je je eigen stijl ontdekken, door zelf te ervaren. Je leert theorie en oefent veel met de nieuwe technieken voor je eigen stem, individueel en groepsgewijs. Zo krijg je nieuwe tools waarmee je aan de stem van de cliënt kan werken en ontwikkel je ook je eigen stemgeluid.

TECHNIEK We werken met technieken voor de spreekstem ook al komen ze uit diverse zangmethodes zoals uit de methode Complete Vocal Technique en Lax Vox. Deze technieken kan je in de behandeling direct gaan gebruiken bij de spreekstem.Aan de hand van filmpjes uit de praktijk waarin Katinka werkt met cliënten leer je hoe je deze technieken over kan brengen, zodat de stem van de cliënt kan verbeteren en het gewenste stemgeluid bereikt wordt. Deze technieken worden vervolgens geoefend met de groep en individueel.
Je leert hoe je Lax Vox als ontspanningsoefening en actieve stemoefening kan inzetten.

ENERGIE De term energie gebruiken we door de intentie en onze aandacht te richten op een plek in ons lichaam of ons lichaam als geheel. Meer of minder energie in je lichaam zorgt voor een verandering in de stem. Adem is daar onlosmakelijk mee verbonden. Je krijgt oefeningen om je energie en adem in je lichaam krachtig en efficiënt te gebruiken, tijdens spreken en zingen. Door zelf te ervaren in de groep hoe dit je stem kan veranderen krijg je tools om met je cliënt te werken.

MIND Mindfulness wordt gedefinieerd als aandacht, in het hier en nu aanwezig zijn, opmerkzaamheid zonder oordeel en acceptatie van dat wat er is. Om je aandacht goed te kunnen plaatsen moet je deze trainen. Dat is een uitgebreide training en in de training STEM laat ik je ervaren hoe en waarom ik dat toe ben gaan passen in mijn behandelingen. Ook leer je de verschillen en overeenkomsten tussen mindfulness en ontspanningsoefeningen.

STEM-MENGPANEEL

De technieken uit STEM kan je plaatsen op een zogeheten ‘stem-mengpaneel’ waarbij je de schuiven denkbeeldig kan bewegen om zo inzichtelijk te maken hoe je zelf verschillende facetten van de stem aan en uit kan zetten. Bijvoorbeeld spreken met meer of minder scherpte, volume of energie. Door inzichtelijk te maken wat een stem nodig heeft om gezond te blijven of te klinken zoals de cliënt wenst, wordt de transfer bewerkstelligd. Er wordt hiermee geoefend in de training.

Na het volgen van STEM heb je concrete efficiënte kennis en oefeningen geleerd waarmee je de stem van je cliënt tot het gewenste resultaat kan brengen. Je kunt de stem en stemproblemen op een nieuwe manier analyseren en verbeteren. De oefeningen die je geleerd hebt kun je direct gebruiken in de logopedische behandeling. We bespreken zowel de functionele als de organische stemstoornis. Daarbij komt ook het kind en de ouder wordende stem aan bod. De zangstem komt ook aan bod, hoe combineer je binnen jouw mogelijkheden de spreek- en zangstem in de behandeling.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De training wordt gegeven in een groep van 3-6 logopedisten waardoor er veel individuele aandacht is. Hij wordt gegeven op 3 dagen, 2 opeenvolgende dagen en de derde dag na 1-2 maanden zodat er geoefend kan worden met de geleerde technieken. Dan kan je ook een eigen casus inbrengen. De dagen duren van 10.00u. tot 16.30u. en zijn inclusief lunch en koffie/thee.

Investering € 595,- inclusief reader, koffie/thee en lunch. De cursus is geaccrediteerd voor 11 punten en wordt gegeven in mijn trainingsruimte in Limmen.

DATA 

27 en 28 maart 2020 in België

12 en 13 juni en 12 september 2020 in Limmen

 

Een of twee keer per jaar organiseer ik een oefendag STEM zodat de geleerde technieken uit de drie-daagse training met elkaar geoefend kunnen worden en casussen besproken kunnen worden. Ook ik school me jaarlijks bij en omdat er steeds weer nieuwe inzichten komen raad ik iedereen aan te blijven reflecteren op je werkwijze en stemgebruik, samen met gelijkgestemden. Investering € 129,-

 

DATA 

16 mei 2020

Verminder stress door zeker te zijn van je stem!

Na maandenlang last te hebben van mijn stem kwam ik via de KNO-arts bij Katinka terecht. Na het eerste consult waarin ik mijn klachten vertelde en Katinka uitlegde wat ze voor me kon betekenen ging ik naar huis met huiswerk.

Na een week was er al sprake van verbetering en na 4 weken was het gekraak bijna weg. Na 6 consulten was ik klaar en kan ik stellen dat het een heel positieve ervaring was met een bijzonder resultaat.

Mijn hersenen weten weer hoe ze mijn stembanden moeten aansturen, dankzij de hulp van Katinka.

Cor, 69

Leuk als je mij volgt op Facebook, LinkedIn en Instagram

"Leer je stem besturen en krijg controle over hoe je klinkt."