Ik ben Katinka Reiss en de stem is mijn passie

Over mij

 

Alles wat met de stem te maken heeft vind ik super inspirerend en zingen is waar ik heel blij van word!

 

Een aantal jaren geleden besloot ik meer te willen doen met mijn passie. Ik wilde kunnen zingen als Beyoncé! Dus ik nam zangles, ik ging bij een koor én ik volgde zo ongeveer alle zangtrainingen die er in Nederland zijn. Daardoor leerde ik heel veel stemtechnieken waardoor ik mijn stem heb leren besturen zodat ik kan klinken zoals ik wil. Dit geldt voor mijn zang- én mijn spreekstem! Ik klink natuurlijk nog steeds niet als Beyoncé, maar binnen mijn mogelijkheden kan ik klinken zoals ik wil. De technieken die ik geleerd heb zijn heel concreet en ik raakte zo geïnspireerd dat ik deze technieken ben gaan gebruiken in mijn stembehandelingen in mijn praktijk. De oefeningen voor de zangstem heb ik omgezet naar oefeningen voor de spreekstem.

 

Met de technieken uit mijn methode STEM kunnen de sprekers en zangers die ik in mijn praktijk begeleid binnen korte tijd hun stem laten klinken zoals ze willen en gebruiken zoals nodig is om de spreek- en de zangstem gezond te laten zijn. Ze staan weer in hun kracht doordat hun stem bij ze past. Het is geweldig om mensen daardoor meer stem-energie te geven.

 

STEM: Stijl Techniek Energie Mind

 

Omdat ik door mijn methode op een vlotte en efficiënte manier mijn cliënten kan helpen en dat ook graag aan andere logopedisten wil overbrengen heb ik een geaccrediteerde training voor logopedisten gemaakt. Ik geef sinds 2014 deze STEMtrainingen aan logopedisten in Nederland en in 2018 ben ik in Suriname geweest om daar logopedisten te trainen. Dat was fantastisch!

 

Ik heb zelf veel gehad aan de training Mindfulness en mediteren. Altijd was ik druk en vaak was mijn hoofd overvol. Ik heb geleerd om rust in mijn hoofd te krijgen en ruimte tussen mijn gedachtes, door mijn aandacht op mijn adem te richten. De oefeningen zijn helemaal niet moeilijk en ik bied ze regelmatig aan voorafgaand aan de stemoefeningen omdat stress de stem beïnvloed.

 

Als ik niet bezig ben met de stem, ben ik wel bezig met andere dingen creëren. Ik hou erg van fotograferen en dat doe ik het liefst in de natuur als ik wandel of ga hardlopen. In mijn huis hangen diverse uitvergrotingen van mooie momenten.

Ik leg mijn leven vast in selfies en maak video’s. Daarvan maak ik filmpjes voor op social media.

Ik werk bij mooi weer graag in mijn tuin, vind het leuk om te klussen en stylen in huis waar ik woon met de liefste man en vijf bijna volwassen kinderen die er vaak zijn.

Met mijn zelf gestylde trainingsruimte ben ik dan ook superblij!

Ik ga heel regelmatig naar concerten, uit eten of naar de bioscoop. Zingen doe ik op dit moment in een koor dat de symfonie Adiemus van Karl Jenkins uit gaat voeren in juni 2019. Een prachtige uitdaging!

 

STEM: Stijl Techniek Energie Mind:

Door jarenlang te werken met mensen die hun stem intensief gebruiken én door het werken aan mijzelf en mijn eigen stem heb ik de methode STEM ontwikkeld. Ik werk vanuit de gedachte dat de mens uit meer bestaat dan losse onderdelen op zich. In gemiddeld 4 sessies kan je spreken met een vrije en krachtige stem, die klinkt zoals je wilt overkomen! We gaan op zoek naar jouw stijl en daarbij is soms een verandering van mindset noodzakelijk. Daarom zijn we niet alleen bezig met technieken maar ook met wat jij en anderen van jouw stem vinden. Je karakter en je leefstijl worden vaak weerspiegeld in je stem. Dus daar besteden we zeker ook aandacht aan!

Laat je stem klinken zoals jij wilt overkomen zodat je aan het eind van de dag stem-energie over hebt!

Ik leer je de manier om je stem te besturen en zo krijg je controle over jouw stem. Hard of zacht, lief of streng, met of zonder lucht, krachtig of zacht, je stem kan klinken zoals jij wilt. Stemproblemen worden zo verholpen en voorkomen. Ik heb oefeningen voor de spreekstem gemaakt door technieken te gebruiken die komen uit diverse zangstemmethodes, (zoals CVT, EVT, Lichtenberger, Lax Vox). Ik gebruik oefeningen voor ontspanning en meditatie (Mindfulness), oefeningen voor bewustwording van de energie in je lichaam en we werken aan een optimale adem/stemkoppeling. Door deze combinatie hebben de oefeningen meer resultaat en verander je meer dan je stem alleen, waardoor het resultaat blijvend is.

h

Opleiding Logopedie 1985-1989

h

Manuele Facilitatie vd Larynx

h

Complete Vocal Technique

h

Estill Voice Training Lax Vox

h

Mindfulness MBSR

Ervaringen

Vol enthousiasme ging ik naar de training van Katinka om nieuwe dingen te leren en ik kwam met nog meer enthousiasme thuis. Katinka is een fijne trainster die je in je eigen kracht laat geloven. Ik heb in alle vrijheid mijn stemoefeningen kunnen doen in de training omdat de groep erg veilig voelde. Ik kreeg goede positieve feedback van Katinka. Ik heb veel praktische handvatten gekregen die ik meteen in mijn behandelingen kon toepassen met goed resultaat.

Malou, 37

Logopedist

Leuk als je mij volgt op Facebook, LinkedIn en Instagram

Wil jij samen met mij werken aan STEM-energie?

Ontdek samen met mij welke mogelijkheden er zijn voor jouw stem!