Ik ben Katinka Reiss en de stem is mijn passie

Over mij

Alles wat met de stem te maken heeft vind ik super inspirerend en zingen is waar ik heel blij van word!

Tien jaar geleden  geleden besloot ik meer te willen doen met mijn passie. Ik wilde kunnen zingen als Beyoncé! Dus ik nam zangles, ik ging bij een koor én ik volgde zo ongeveer alle zangtrainingen die er in Nederland zijn. Daardoor leerde ik heel veel stemtechnieken waardoor ik mijn stem heb leren besturen. Nu kan ik kiezen hoe ik wil klinken. Zeker en overtuigend of juist zacht en lief. Ik klink natuurlijk nog steeds niet als Beyoncé, maar heb veel meer in huis om ook anderen te helpen te spreken zoals ze willen klinken.

Met de technieken uit mijn methode STEM kunnen de sprekers en zangers die ik in mijn praktijk begeleid binnen korte tijd hun stem laten klinken zoals ze willen. Ze staan weer in hun kracht doordat hun stem bij ze past. Het is geweldig om mensen daardoor meer stem-energie te geven.

STEM: Stijl Techniek Energie Mind

Ik geef sinds 2014 geaccrediteerde  STEMtrainingen aan logopedisten in Nederland en in 2018 ben ik in Suriname geweest om daar logopedisten te trainen. Dat was fantastisch!

Ik heb zelf veel gehad aan de training Mindfulness en mediteren. Altijd was ik druk en vaak was mijn hoofd overvol. Ik heb geleerd om rust in mijn hoofd te krijgen en ruimte tussen mijn gedachtes, door mijn aandacht op mijn adem te richten. De oefeningen zijn helemaal niet moeilijk en ik bied ze regelmatig aan voorafgaand aan de stemoefeningen omdat stress de stem beïnvloed.

Als ik niet bezig ben met de stem, ben ik wel bezig met andere dingen creëren. Ik hou erg van fotograferen en dat doe ik het liefst in de natuur als ik wandel met mijn hond. Ik werk bij mooi weer graag in mijn tuin, vind het leuk om te klussen en stylen in huis waar ik woon met de liefste man en vijf bijna volwassen kinderen die er regelmatig zijn. Met mijn zelf gestylde trainingsruimte ben ik dan ook superblij!

 

h

Opleiding Logopedie 1985-1989

h

Manuele Facilitatie vd Larynx

h

Complete Vocal Technique

h

Estill Voice Training Lax Vox

h

Mindfulness MBSR

Ervaringen

Leuk als je mij volgt op Facebook, LinkedIn en Instagram

Wil jij samen met mij werken aan STEM-energie?

Ontdek samen met mij welke mogelijkheden er zijn voor jouw stem!