Stem

Stijl Techniek Energie Mind

v

Is spreken je vak en wil je leren je stem te besturen zodat jij invloed hebt hoe je stem klinkt?

v

Wil je leren hoe je je stem kan inzetten om jezelf of je product beter te presenteren?

v

Heb je last van kraakjes of een schorre of hese stem na veel spreken?

v

Wil je controle over je stem hebben?

v

Mist je stem kracht en ben je niet goed te verstaan?

v

Word je moe van spreken of zingen?

v

Heb je het gevoel dat er een brok in je keel zit (globusgevoel) en voelt het gespannen rondom je keel?

v

Adem je onrustig, gespannen en hoog of kom je adem tekort bij spreken?

v

Wil je meer impact maken met je stem?

v

Is je stem te zacht of te hard?

v

Klinkt je stem niet zoals je wilt?

v

Kom je anders over dan je wilt?

Laat je stem klinken zoals jij wilt overkomen

en vergroot je stem-energie!

Controle hebben over je stem en klinken zoals jij wilt. Dat leer ik jou in mijn groepstraining of persoonlijk coaching! Door jarenlang te werken met mensen die hun stem intensief gebruiken én door het werken aan mijzelf en mijn eigen stem werd ik me steeds meer bewust van het belang te werken vanuit de gedachte dat de mens uit meer bestaat dan losse onderdelen op zich. Daarom ontwikkelde ik de methode:

‘STEM: Stijl Techniek Energie Mind’

Na gemiddeld 4 sessies kan je spreken met een heldere en krachtige stem, die klinkt zoals je wilt overkomen! Werk aan je stem in een groep gelijkgestemden of in individuele sessies.

Stijl Ik leer je je eigen stijl herkennen zodat je deze kan veranderen.

Techniek Je leert meerdere stemtechnieken zodat je je stem kan besturen zodat deze gaat klinken zoals je wilt.

Energie Door bewust te zijn van je energie in je lichaam krijg je controle over je adem en stem.

Mind Je mindset bepaalt mee hoe je stem klinkt. 

Door deze losse onderdelen te combineren in mijn training hebben de oefeningen meer resultaat en verander je meer dan je stem alleen, waardoor het resultaat blijvend is.

“Laat je verhaal helder en krachtig klinken door je stem en adem onder controle te hebben.”

STEM Training Coaching Therapie

Train je stem in een dag in een groep gelijkgestemden of in een aantal persoonlijke sessies, waarbij jouw wensen centraal staan. We werken volgens mijn methode STEM.

STEMtraining voor sprekers

Je traint in twee dagen met een tussenpoos van een maand je eigen stem volgens mijn methode STEM: Stijl Techniek Energie Mind waarbij individuele wensen meegenomen worden in de training. De groep bestaat uit 2-4 gelijkgestemden en wordt gegeven in Limmen of op locatie/incompany.

STEMworkshop voor sprekers

In 2,5 uur leer je hoe de stem werkt, je oefent diverse manieren om je stem te gebruiken waardoor je kan kiezen hoe je je stem bestuurt zodat je overkomt zoals jij wilt. De groep bestaat uit max. 6 deelnemers en wordt gegeven in Limmen of op locatie/incompany.

Klik hier voor meer informatie

STEMcoaching 1 – 1

Individuele stemtraining

 4 sessies (1,5 uur) in ca. 3-4 maanden, waarin je je stem traint volgens mijn methode STEM: Stijl Techniek Energie Mind. Na deze sessies kan je spreken met een krachtige, dynamische en ontspannen stem die bij je past. 

 

Klik hier voor meer informatie

 

Andere trainingen

  • STEMtraining voor logopedisten 

  • Stemtherapie via de zorgverzekering

  • Uitspraaktraining

  • Vrije STEM-methode – Relax your Voice (bubbelen/Lax Vox)

  • Vocal Massage

Klik hier voor meer informatie

Krijg de stem die bij je past en je klinkt zoals jij wilt!

7

Een heldere, krachtige stem

De stem klinkt helder, ontspannen en krachtig, ook na lang spreken of zingen.

7

Een presentatie met impact

Doordat je stem klinkt zoals jij wilt, omdat je je stem goed kan besturen, komt je verhaal over.

7

Stem-energie!

Aan het eind van de dag kost het geen moeite om te spreken en klinkt je stem zoals jij wilt.

Ervaringen

Ik werd verwezen naar een logopedist maar had eerder logopedie gehad en dat werkte niet goed. Toen werd ik door het ziekenhuis naar Katinka verwezen, omdat zij met een andere methode werkt. Het was een half uur rijden maar dat had ik er voor over. De massages en technieken die Katinka me leerde hebben mij ongelooflijk goed geholpen. Ik was elk weekend mijn stem kwijt wat heel veel energie kostte. Nu ben ik mijn stem nooit meer kwijt, ook niet nu ik al maanden klaar ben met de therapie. Monique, 51

Horecamedewerker

Katinka is een enthousiaste trainer/coach met kennis van zaken die als geen ander in staat is voorwaarden te creëren om mijn stem ontspannen te leren gebruiken.

Na het volgen van haar praktische cursus, waarin veel geoefend werd, kan ik stempatiënten sneller en effectiever van hun klacht afhelpen. Zelf maak ik in spreeksituaties met achtergondlawaai gebruik van de geleerde techniek.

Marion, 52

Logopedist

Werkwijze

Tijdens de intake, die ook via Skype of videobellen kan plaatsvinden, vertel je me je wensen en ik zal je direct vertellen en laten ervaren wat jouw stem nodig heeft om aan je wens te voldoen. Hier wordt als we met elkaar willen werken direct een sessie achteraan gepland zodat we meteen van start kunnen gaan. In gemiddeld 4 sessies leer je hoe je je stem kan laten klinken zoals jij wilt overkomen. We starten elke sessie met een Vocal Massage waarbij ik de spieren van de nek, hals, mondbodem en schouders stretch en masseer, waardoor de stemoefeningen makkelijker uit te voeren zijn. Tussen de sessies oefen je thuis met de stemtechnieken om het spiergeheugen te trainen waardoor de nieuwe manier van spreken vlot aangeleerd kan worden. Als je wenst spreken we een dagdeel af om in één lange sessie de stem te trainen als de afstand te groot is of als je beperkte tijd hebt. Je kan ook kiezen om juist in een groep te werken aan je stem zodat je leert van gelijkgestemden.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik geholpen worden?

Afhankelijk van beider agenda’s streef ik ernaar om de volgende week al een afspraak te maken. Groepstrainingen staan van tevoren vast.

Kan ik sessies los bijboeken als ik een traject doorlopen heb?

Ja je kan zeker sessies bijboeken. Als je nog wat meer oefening nodig hebt of als je nog af en toe een vocal massage wilt kan je die los boeken na je traject.

Wat gebeurt er als ik een keer niet kan?

Als je minstens 24 uur van tevoren afzegt wordt de afspraak verplaatst naar een tijdstip dat beter uitkomt, zonder kosten. Ben je de afspraak vergeten of zeg je af op de dag zelf (ook bij ziekte) dan vervalt de afspraak. Deze kosten zijn dan dus voor de klant.

Waar kan ik de training volgen?

In Heemskerk en in Limmen. In Heemskerk kan je makkelijk met de auto en met de trein komen, vanaf het station is het ca. 10 minuten lopen. In Limmen kan je makkelijk met de auto komen of met de bus vanaf het station. Parkeren kan in Limmen op mijn eigen terrein.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk in sommige gevallen om een traject in termijnen te betalen.

Krijg ik wat vergoed van de zorgverzekeraar?

Met een doorverwijzing van de huisarts of KNO-arts kan je een deel van de behandeling vergoed krijgen. Bij afname van een traject zal dan een deel zelf betaald worden. Wel moet eerst het eigen risico opgemaakt worden.

Leuk als je mij volgt op Facebook, LinkedIn en Instagram

Gebruik je stem met al zijn mogelijkheden en je presentatie heeft impact!

Voorkom stemproblemen.