Ik ben Katinka Reiss en de stem is mijn passie

Alles wat met de stem te maken heeft vind ik super inspirerend. En als iemand zijn stem echt kan laten horen zoals hij is, maakt mijn hart een huppeltje!

Katinka Reiss

Tien jaar geleden geleden besloot ik meer te willen doen met mijn passie. Ik wilde kunnen zingen als Beyoncé! Dus ik nam zangles, ik ging bij een koor én ik volgde zo ongeveer alle zangtrainingen die er in Nederland zijn. Daardoor leerde ik heel veel stemtechnieken waardoor ik mijn stem heb leren besturen. Nu kan ik kiezen hoe ik wil klinken. Zeker en overtuigend of juist zacht en lief. Ik klink natuurlijk nog steeds niet als Beyoncé, maar heb veel meer in huis om ook anderen te helpen te spreken zoals ze willen klinken.

STEM - methode

STEM: Stijl Techniek Energie Mind

Met de technieken uit mijn methode STEM kunnen de sprekers en zangers die ik in mijn praktijk begeleid binnen korte tijd hun stem laten klinken zoals ze willen. Ze staan weer in hun kracht doordat hun stem bij ze past. Het is geweldig om mensen daardoor meer stem-energie te geven.

Ik geef sinds 2014 geaccrediteerde STEMtrainingen aan logopedisten in Nederland. In 2018 ben ik in Suriname geweest en in 2019 in België om daar logopedisten te trainen. Dat was fantastisch!

Mindfulness en adem

Ik heb zelf veel gehad aan de training Mindfulness en stressreductie. Mijn leven was druk en vaak was mijn hoofd overvol. Ik heb geleerd om rust in mijn hoofd te krijgen en ruimte tussen mijn gedachtes, door mijn aandacht op mijn adem te richten. De oefeningen zijn niet moeilijk en ik bied ze vaak aan voorafgaand aan de stemoefeningen, om ontspanning te krijgen en een focus op jezelf. Hierdoor vermindert stress want dat heeft zeker ook invloed op de stem.

Creatief

Als ik niet bezig ben met de stem, ben ik wel bezig met andere dingen creëren. Ik hou erg van fotograferen en dat doe ik het liefst in de natuur als ik wandel met mijn hond. Ik werk bij mooi weer graag in mijn tuin, vind het leuk om te klussen en stylen in huis waar ik woon met mijn man en vijf volwassen kinderen die er regelmatig zijn. Met mijn zelf gestylde trainingsruimte aan huis ben ik dan ook superblij!

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Email

info@katinkareiss.nl

Bellen

06 - 460 60 734

Scroll naar top